X
Back to the top
X

Često postavljena pitanja

Radite li custom/unikatne tetovaže ?

Svaka tetovaža je posebna , kao i mjesto na koje se tetovira .
Možete ponjeti svoj dizajn koji ćemo zajedno urediti kako bi savršeno odgovarao vašem tijelu , ali dovoljno nam je i par smjernica kako bi za Vas kreirali nešto posebno .

Koliko košta tetovaža ?

Cijena tetovaže se formira iz nekoliko faktora od kojih su najbitniji :
-Dimenzije samog motiva
-Lokacija na tijelu
-Boja ili Black & Gray
-Količina detalja u motivu
Možemo vam dati približnu procijenu online za manje, jednostavnije motive. Za veće, kompleksnije motive potrebno je doći u studio i razraditi detalje sa ekipom LR-a.

Da li se treba naručiti za tetoviranje ?

Za svako tetoviranje potrebno je najaviti se nekoliko dana unaprijed , možda i tjedana . Najbolje je dogovoriti konzultacije u studiu, gdje zajedno sa ekipom Lowrider tattoo studia definirate motiv, cijenu i depozit (akontaciju)  za rezervaciju termina izrade tetovaže.

Na termin se čeka u prosjeku 10-15 dana . Manji motivi su izvedivi u kraćem roku .

Kako znam da se tattoo studio drži osnovnih higijenskih i sanitarnih pravila ?

Prvo, razmotrite prostoriju gdje se tetovira. Da li je prostorija gdje se tetovira čista i profesionalno opremljena. Vaša zapažanja mogu vam mnogo reći o tome. Zatim, postavljajte pitanja. Profesionalni studio uživa se hvaljenjem i ponosi se svojim procesom tetoviranja tako da vam neće zamjeriti na pitanjima.

Mogu li se tetovirati ako nisam punoljetan/a?

Svaki studio ima svoje pravilnike i etičke norme. Kod nas ukoliko ste stariji od 16 a mlađi od 18 godina, možete biti usluženi u pratnji jednog od roditelja ili staratelja. Vi i Vaš pratilac morate pokazati osobne iskaznice ili druge važeće dokumente sa slikama.

Da li mi tetoviranje može narušiti zdravlje?

Kao i svaki drugi zahvat na tijelu tetoviranje može biti jako opasno, može ozbiljno ugroziti zdravlje pa čak i skratiti život, ukoliko se radi na nestručan način i u nehigijenskim uvjetima. Najveća opasnost kod nestručnog tetoviranja je infekcija virusom hepatitisa B i C, a pogotovo infekcija HIV virusom (uzročnik AIDS-a) i zlatnim stafilokokom (MRSA). Uz navedene uzročnike bolesti, postoji još i cijeli niz krvlju i tjelesnim izlučevinama prenosivih zaraznih bolesti koje Vam u najboljem slučaju mogu priuštiti duže bolovanje a u najgorem razviti se u kronične bolesti ništa manje opasne od hepatitisa C ili AIDS-a i uzrokovati smrt. Svaki ugledan tattooist i tattoo studio s reputacijom koji drže do sebe, za razliku od scratchera itekako vode računa o tim stvarima te valjanom sterilizacijom i dezinfekcijom rizik od infekcije zaraznim bolestima svode na minimum.

Nestručnim tetoviranjem također riskirate pojavi alergijske reakcije na pigment kojim ste tetovirani.

I na samom kraju ostaje strogo pridržavanje uputa za tetovirane dobivenih u tattoo studiu prije i nakon tetoviranja, jer morate voditi računa da ukoliko Vam vaš tempo i način života diktiraju kontinuitet koji ne možete prekinuti na 7 dana zbog održavanja tetovaže, bolje je tetoviranje odgoditi na nekoliko dana, tjedana ili mjeseci nego trpjeti bespotrebne posljedice kao što su upala i crvenilo kože na tetoviranom mjestu i slične komplikacije nastale zbog nemogućnosti adekvatnog održavanja tetovaže, a kasnije rezultiraju nižom kvalitetom tetoviranog motiva.

Da li tetoviranje boli?

Da, tetoviranje boli i svatko tko kaže da ne boli laže  ! Tetoviranje je neugodan ali podnošljiv tretman koji većina izdrži bez ikakvih problema.

Tetoviranje uzrokuje iritantan osjećaj  sličan čupkanju dlaka,  grebanjuu oštrim predmetom , štipkanju a u nekim slučajevima podsjeca  na škakljikanje .

Cijeli spektar podražaja ovisi o mjestu na kojem se tetovirate, dužini trajanja tetovaže te vašem pragu tolerancije na podražaje. Većina žena intenzitet boli prilikom tetoviranja uspoređuje sa depilacijom . Uglavnom je neugodno, slično kao kada vas nešto istovremeno jako svrbi i peče a u tom trenutku se ne smijete počešati niti odreagirati na način da se izmičete od izvora boli.

Također uzimanjem tableta, alkohola i raznih droga nećete zaobići iritantan osjećaj tetoviranja već ćete samo pogoršati stvar. Analgeticima možete ublažiti statičnu bol poput glavobolje ili zubobolje ali ne i bol uzrokovanu tetoviranjem jer to je trenutno izazvana bol.

Što ne smijem raditi prije tetoviranja?

Barem 24 sati prije tetoviranja ne smijete konzumirati alkohol, bilo kakve droge i većinu lijekova. Trebate doći odmorni, naspavani i siti. Nemojte se najesti neposredno prije tetoviranja već barem dva do tri sata prije.

U slučaju umora i neispavanosti nećete moći biti smireni i koncentrirani za vrijeme tetoviranja, vjerojatno ćete biti vrlo nemirni zbog povećane preosjetljivosti na podražaje izazvane iscrpljenošću, koja može dovesti do nesvjestice.

Kako održavati tetovažu?

Tetovaža uz pravilan tretman u prosijeku zacjeljuje za 20-25  dana. Unutar ta tri tjedna  tetovažu ćete morati održavati čistom i mazati mašću za bolje zacjeljivanje kože. Također aktivnosti gdje se previše znojite ćete morati svesti na minimum.

Zaštitna folija služi za zaštitu nove tetovaže od prljavštine, tkanine i oštećenja kože.
Tetovaža je površinska rana i ponekad iz nje izlazi limfa, boja i sukrvica, nekoliko dana nakon tetoviranja. Kada ne bi bilo zaštitne folije, odjeća koja prekriva tetovažu mogla bi se zaljepiti na nju a to može dovesti do oštečenja dijelova tetovaže. Također, ako bi se tetovaža npr. preko noći osušila zbog trljanja po posteljini, mogle bi se napraviti krastice koje otpadanjem povlaće boju iz tetovaže.

Upute variraju od osobe do osobe, zavisi na kojem je dijelu tijela tetovaža i zavisi u kakvoj okolini osoba provodi većinu vremena, kao na primjer da li osoba radi ili provodi vrijeme u uvjetima gdje ima puno prašine, ili je povišena vlaga i temperatura ili radi uredski posao itd.

Uputa se treba strogo pridržavati, u suprotnom će tetovaža kada zacijeli biti vidno slabije kvalitete.

Nakon što tetovaža zacijeli neko vrijeme ju ne smijete izlagati suncu i poželjno ju je jednom dnevno namazati losionom za tijelo sve dok mlada koža na tetoviranom mjestu ne razvije svoju elastičnost i vlažnost. Nakon otprilike tri mjeseca više nema nikakve posebne pažnje i njege tetoviranog dijela kože koji bi bio različit od njege kože na ostatku tijela ili njege kože prije tetoviranja.

Što ne smijem raditi prije tetoviranja?

Barem 24 sati prije tetoviranja ne smijete konzumirati alkohol, bilo kakve droge i većinu lijekova. Trebate doći odmorni, naspavani i siti. Nemojte se najesti neposredno prije tetoviranja već barem dva do tri sata prije.

U slučaju umora i neispavanosti nećete moći biti smireni i koncentrirani za vrijeme tetoviranja, vjerojatno ćete biti vrlo nemirni zbog povećane preosjetljivosti na podražaje izazvane iscrpljenošću, koja može dovesti do nesvjestice.

Koja su mjesta na tijelu gdje tetovaža najviše boli?

Proces

  • Cijena

  • Vaša ideja

  • Sketch

  • Tetoviranje

Lowrider Tattoo Osijek